Kompleet Vers Voer

Wat is NatuDOG KVV

NATUDOG vers vlees hondenvoeding, ontwikkeld vanuit liefde en passie voor honden

Passie voor honden en hun gezondheid
NATUDOG is ontwikkeld vanuit een grote passie voor honden en hun gezondheid. Jarenlange kennis en ervaring en talloze positieve ervaringen hebben ertoe geleid dat NATUDOG is uitgegroeid tot een gewaardeerd en bekend merk voor diepvries vers vlees voedingen voor elke hond.

NATUDOG, gebaseerd op de voeding van de voorouders van honden
Het spijsverteringsstelsel van een hond is precies gelijk aan dat van een wolf. Hoewel de meeste hondenrassen niet meer lijken op de wolf, zijn ze inwendig nog nagenoeg gelijk aan de wolf. Dat betekent dat als we een hond op de natuurlijke manier willen voeren, we zullen moeten kijken naar het menu van een wolf in het wild. De voeding van een wolf in het wild bestaat voornamelijk uit rauw vlees. Hij eet het spiervlees, het orgaanvlees, de zachte botten en wat van de maaginhoud van een prooidier. Daarnaast eet een wolf af en toe wat bessen of boomwortels voor vitamines en mineralen.
Daaruit zou de voeding van een hond dus ook moeten bestaan: rauw spiervlees, botten en orgaan aangevuld met vitamines en mineralen.
Dit is ook wat er in NATUDOG zit. Onze vers vlees voedingen bestaan uit gemalen spiervlees, gemalen orgaanvlees, gemalen botten en natuurlijke vitamines en mineralen in de juiste verhoudingen.

Meer over NATUDOG vers vlees voeding
NATUDOG is een kwaliteitsmerk voor diepvries vers vlees voedingen/KVV voor uw hond. NATUDOG bestaat uit vers vlees, gemalen botten en natuurlijke vitamines en mineralen. Het verse vlees is een waardevolle en complete bron van eiwitten, vetten, enzymen, vitamines en mineralen. De botten dienen onder meer als natuurlijk calciumbron. In botten is de calcium-fosfor verhouding van nature ideaal. In tegenstelling tot beendermeel of calciumsupplementen is het bij gemalen bot onmogelijk dat de hond teveel calcium in het lichaam opneemt (het teveel wordt vanzelf uitgescheiden). Een hond gevoerd met NATUDOG groeit daarom gelijkmatig op en ontwikkelt geen skeletproblemen als gevolg van de voeding.


NATUDOG, complete voedingen
NATUDOG is een complete vers vlees voeding. Dit betekent dat overige voeding volstrekt overbodig is.
NATUDOG biedt verschillende varianten die afgewisseld kunnen worden. Dit is ook aan te raden omdat het voor een hond fijn is om af en toe afwisseling te hebben en bovendien is de natuurlijke samenstelling van iedere vleessoort anders. Maar het is niet nodig.

De Complete vers vlees voedingen van NATUDOG zijn verkrijgbaar in diverse vleessoorten, steeds afkomstig van één dier (NATUDOG Kip Compleet, NATUDOG Lam Compleet, NATUDOG Paard Compleet, NATUDOG Pens/Rund Compleet, NATUDOG Geit compleet, NATUDOG Eend Compleet, NATUDOG Pens/Lam Compleet en NATUDOG Rund Compleet). Hierdoor is NATUDOG ook goed te gebruiken bij een eliminatiedieet. Voor allergische honden is het aan te raden om te beginnen met één variant, bij voorkeur Paard, Geit of Eend omdat hier de minste allergische reacties bij optreden. Als dat een paar weken goed gaat, kan een andere smaak geprobeerd worden.

De Rund/Kip-variant van NATUDOG vers vleesvoeding bevat een combinatie van twee vleessoorten.

NATUDOG diepvries vers vlees voedingen zijn 100% natuurlijk en uiteraard zonder toevoegingen. De vers vlees voedingen zijn vrij van gluten en granen. Uiteraard bevatten de vers vlees voedingen geen geur-, kleur- en smaakstoffen.
 


 

Hoe voert u diepvries vers vlees hondenvoer (KVV)?

 

NATUDOG maakt het eenvoudig mogelijk om kwalitatief hoogwaardige vers vleesvoeding / KVV aan uw hond te voeren. Bent u gewend om uw hond hondenbrokken of blikvoer te voeren en wilt u nu de overstap maken naar vers vlees, om uw hond smakelijke maaltijden te geven en de gezondheid van uw hond te verbeteren? Het is niet moeilijk om over te stappen op vers vlees hondenvoeding:

Overschakelen op vers vlees / KVV
Hoewel vers vlees exact aansluit bij de natuurlijke voedselbehoefte van honden, zullen honden die lange tijd hondenbrokken of blikvoer hebben gegeten even moeten wennen aan vers vlees.
Rauw, vers vlees als hondenvoeding verteert anders dan brokken. Het kan dus zijn dat uw hond even last heeft van zijn maag of darmen bij de overschakeling naar vers vlees als dagelijkse en enige voeding. Toch is het in de meeste gevallen prima mogelijk om van de ene op de andere dag over te stappen op vers rauw vlees / KVV. Na enkele dagen waarin wellicht diarree optreedt en uw hond mogelijk last heeft van een vuile neus en vuile ogen, zal uw hond al gewend zijn aan het eten van vers rauw vlees. Overigens zijn diarree, vuile neuzen en vuile ogen een teken dat het lichaam zich ontdoet van gifstoffen.
Seniore honden of honden die gevoelige darmen hebben, kunnen het eten van vers rauw vlees beter wat langzamer opbouwen. Wilt u hierbij advies, dan kunt u altijd
contact met ons opnemen.

Voeren van vers vlees / KVV
NATUDOG vers vleesvoedingen worden geleverd in bevroren worsten
van 1 kilo of 500 gram.
NATUDOG bewaart u in de diepvries. Wanneer u een worst vers vlees voor uw hond wilt ontdooien, dan legt u de worst (in een luchtdichte bak) in de koelkast. Ontdooide worsten kunnen verdeeld worden in porties, afhankelijk van de maaltijdbehoefte van uw hond.

Voer uw hond circa 20 gram NATUDOG per kilo lichaamsgewicht per dag. Dit is een richtlijn. Jonge en actieve honden hebben meer nodig en oudere honden wat minder. Over het algemeen geldt dat als u de ribben van uw hond niet kunt zien maar met lichte druk wel kunt voelen uw hond het goede gewicht heeft.
Drachtige- en zogende honden en pups voert u circa 50 gram NATUDOG per kilo lichaamsgewicht per dag.
Ontdooi het vlees altijd in de koelkast. Mocht u echter te laat zijn met het uithalen van een worst, dan kunt u deze in een bak koud water leggen om het ontdooien te versnellen. Ontdooid is het verse vlees voor uw hond nog twee dagen houdbaar in de koelkast
Geef het voer altijd rauw en op kamertemperatuur en zorg ervoor dat uw hond altijd voldoende vers drinkwater heeft.

NATUDOG voor pups
Natuurlijk wil je alleen het beste voor jouw puppy. Dat geldt zeker voor de voeding. Een puppy krijgt de beste start als hij op de natuurlijke manier gevoerd wordt en daarom zijn de vers vlees voedingen van NATUDOG de ideale voeding voor je puppy.
 

 

 

 

NATUDOG vers vlees hondenvoer voor pups

Natuurlijk wil je alleen het beste voor jouw puppy. Dat geldt zeker voor de voeding. Een puppy krijgt de beste start als hij op de natuurlijke manier gevoerd wordt en daarom zijn de vers vlees voedingen van NATUDOG de ideale voeding voor je puppy. Met NATUDOG vers vlees voedingen groeit je pup gelijkmatig op, krijgt een glanzende vacht, een goede weerstand en een goed gebit. Kortom hij groeit op tot een vrolijke, gezonde en actieve hond.

NATUDOG, de natuurlijke manier van voeren
Een hond stamt af van de wolf, jouw puppy dus ook! Hoewel de meeste hondenrassen niet meer lijken op de wolf, zijn het gebit en het spijsverteringssysteem van iedere hond nog nagenoeg gelijk aan dat van de wolf. Dat betekent dat als we een pup op de natuurlijke manier willen voeren we zullen moeten kijken naar de voeding van een wolvenpup in het wild.
De eerste 4 weken leven de pups van de melk van hun moeder.
Van 4 tot 12 weken eten ze voornamelijk halfverteerd voedsel wat de volwassen wolven van de roedel voor ze opbraken.
Na ongeveer 12 weken eten ze mee met de volwassen wolven. De voeding van een volwassen wolf in het wild bestaat voornamelijk uit rauw vlees. Hij eet het spiervlees, het orgaanvlees, de zachte botten en wat van de maaginhoud van een prooidier. Daarnaast eet een wolf af en toe wat bessen of boomwortels voor vitamines en mineralen.
Daaruit zou de voeding van jouw puppy dus ook moeten bestaan: rauw spiervlees, botten en orgaan aangevuld met vitamines en mineralen.
Dit is ook wat er in NATUDOG zit. Onze vers vlees voedingen bestaan uit gemalen spiervlees, gemalen orgaanvlees, gemalen botten en natuurlijke
vitamines en mineralen in de juiste verhoudingen.

Voedingsadvies voor pups
Wanneer je puppy met 8 weken bij je komt en hij is afgespeend op vers vlees kan je in principe gelijk beginnen met het voeren van de verschillende varianten NATUDOG Compleet. Soms kunnen pups op deze leeftijd het voer van een volwassen hond nog niet goed verteren. Dan raden we aan te beginnen met NATUDOG Kip Compleet omdat deze variant het lichtst verteerbaar is. Ook als je puppy is afgespeend op brokken begin je met het voeren van NATUDOG Kip Compleet. Vanaf 12 weken kan je zonder problemen overstappen op één van de andere soorten NATUDOG Compleet.
Bij twijfel, vragen of advies kan je altijd
contact met ons opnemen.

Voedingsschema vers vlees voor pups
Het voedingsschema hieronder is een richtlijn. De voedingsbehoefte kan per hond verschillen.

  Leeftijd    

Dagelijkse hoeveelheid

   

Frequentie

               
  8-13 weken     50-90 gram NATUDOG per kilo lichaamsgewicht     4 x per dag
               
  3-6 maanden     40-80 gram NATUDOG per kilo lichaamsgewicht     3 x per dag
               
  6-12 maanden     30-70 gram NATUDOG per kilo lichaamsgewicht     2 x per dag
               
  Vanaf 12 maanden     20 gram NATUDOG per kilo lichaamsgewicht    

2 x per dag

Geef het voer altijd rauw en op kamertemperatuur en zorg ervoor dat je pup altijd voldoende vers drinkwater heeft.